četrtek, 27. januar 2011

Sherman Robertson / Blues Postojnska Jama 28.10.2010


"Najboljši teksaški soul-blues, ki si ga lahko zaželiš. Močno petje in piskajoča kitara. Sherman Robertson je eden izmed najpomembnejših sodobnih ustvarjalcev bluesa."

(Blues Revue)

Sherman Robertson že velja za mladega mojstra Zydeca, obvlada teksaški električni blues, R&B in močvirnati blues Louisiane. Robertson pogosto preseneča občinstvo s svojo sposobnostjo, da igra R&B, zydeco in blues na samem robu rocka. "Uporabil sem zydeco kot osnovni stil in posadil blues na vrh vsega", pravi Robertson. V bistvu gre za ritem in občutek. Junija 2000 je Robertson igral na Pioneer Valley Blues Festival v Massachusettsu. Alligatorjev šef Bruce Iglauer je stal nekje v množici. "Vedno je bil dober. Ko sem ga videl tistega junija, je bil pravi ogenj. Obvladoval je oder, imel je publiko na dlani, njegov popoln energičen nastop me je spomnil na Alberta Collinsa. Takoj, ko je zapustil oder, sem ga šel prepričevati za podpis pogodbe. Ima pravo teksaško energijo, prave kitarske fraze, ima pa tudi čudovit soul glas".

Sherman Robertson je s svojo odprtostjo in popolno predanostjo blues glasbi navdušil prepolno dvorano Jamskega dvorca. Svetovljan, ki je v svoji bogati glasbeni karieri sodeloval z glasbeniki kot je Paul Simon in snemal za založbo Atlantic Records igra in daje občutek, da je na odru zato, ker so tako hoteli njegovi zvesti poslušalci. Niti za trenutek ne popusti in vedno znova navdušuje. K izjemnemu nastopu pripomore tudi njegova spremljevalna skupina, ki je s svojo stabilnostjo in uigranostjo nudila podporo, ki si jo glasbenik kova Sherman Robertson nedvomno zasluži.
Koketiranje in komuniciranje s publiko pa je privedlo do dveh ponovnih prihodov na oder, kjer je Sherman pokazal virtuozno igranje kitare in postavil visoka merila za vse prihodnje koncerte pri Postojnski jami. Več kot očitno je, da obiskovalci, ki v Postojno prihajajo iz vseh koncev Slovenije, želijo in prepoznajo pristen in neizumetničen pristop k glasbi. (Tekst iz arhiva Blues Postojnska Jama)
































Ni komentarjev: