sobota, 28. november 2009

JURE PUKL "3G" TRIO / 19. nov. 2009 Kosovelov Dom Sežana


J.P."3G" trio sestavljajo glasbeniki treh različnih generacij – Jure Pukl saksofoni, bas klarinet; Wayne Darling bas; Howard Curtis tolkala, bobni – za kar tudi kratica G3.

Wayne Darling, najizkušenejši član tria, je legendarni basist iz ZDA, ki že več let živi v sosednji Avstriji. Wayne je igral skoraj z vsemi zvenečimi imeni improvizirane glasbe, od Stana Getza, Bennyja Galsona, do bolj avantgardnih imen, kot so Barre Phillips ali Sunny Murray. Z albumom Woodyja Hermana »Giant Steps« je med drugim prejel tudi nagrado »Grammy Award«.

Howard Curtis, tolkalec, ki prihaja iz Washington DC-ja, je novi profesor za tolkala na graški univerzi za glasbo. Howard je glasbeno izrazito močan tolkalec, poznan po sodelovanju z imeni, kot so Eddie Harris, Gary Thomas, George Colligan ter Kurt Rosenwinkel.

Jure Pukl, ki je objavil že štiri albume pod lastnim imenom, zadnji je izšel pri dunajski založbi ORF, je najmlajši član tega tria. Čaka na izid materiala, ki je bil posnet jeseni 2008 v New Yorku. Jure je sodeloval z glasbeniki kot so Maceo Parker, Esperanza Spalding, Aaron Goldberg, Marcus Gilmore, Johnathan Blake…...(Tekst KD)Ni komentarjev: