ponedeljek, 08. junij 2009

PLESNA PREDSTAVA 1 DAN – 25 UR.


V nedeljo 07.junija 09, sem si šel ogledat plesno predstavo, tudi z namenom, da okusim delo plesnih fotografov. Predstava me je prijetno presenetila, avtorici predstave, Mojca Stojkovič in Martina Tavčar, ki sta združili svoje moči ob koncu sezone, sta pripravili res pravi plesni spektakel, v katerem sta s svojimi "gojenkami in gojenci" v raznih plesnih točkah predstavili, kako poteka 1 dan v življenju mladostnikov od jutra do noči, kaj vse jih muči in kaj jih zabava. Nestopilo je okrog 140 plesalcev, od najmlajših do tistih, ki že zapuščajo najstniške vrste. Nastop je bil res na visoki ravni, s pravo mero humorja, dobre glasbe in seveda plesa.
Glavno sporočilo, ki sta ga hoteli avtorici skozi plesno predstavo prenesti na gledalce, je to, da vse prevečkrat pozabljamo, da nas na delu lahko vsakdo zamenja, vendar pa smo v družini "edini", najsibo v vlogi mame, očeta, none, nonota, sestre ali brata. Ko bi le tisto 25. (petindvajseto) urico več posvetili družini.


Predstava je bila sestavljena iz treh delov, katere je povezovala Špela Pangršič, ki najverjetneje ni kraševka, saj jo je v zadrego spravila, v "trdi kraševščini" žvrgoleča mladenka, ki se je pojavila na odru, obuta v različni "kacjeti."Predstava se je začela z uvodno pesmijo Memory, ki jo je s čudovitim glasom odpela Helena Žele in seveda Mojco in njeni angelčki, ki so prikazali jutro in prebujanje. Joj oprostite, to ni bil začetek predstave, ta se je začela že nekaj minut prej, pred zastrto zaveso.Mojca je lovila plesne korake z nadobudnimi plesalčki, vendar je pred koncem točke omagala.

Skrajno levo pa "druga mama" te velike plesne družine Martina Tavčar, s svojimi skupinami je prikazala kaj počnejo "nore" učiteljice in učenke na šoli.Sledijo Mojčine skupine v vlogi pridnih učenk...in fantov, ki se imajo za t.i. Party people ( pomeni, da so vedno za zabavo in jih pouk najmanj zanima)..


Za vse je čas, tudi za sanje.Čas je za ljubezen in čas je tudi za življenje. Le kakšno je življenje brez ljubezni?
Za ljubezen smo pripravljeni storiti marsikaj.

Kako preživljajo popoldan fantje v skejt parku
........punce v trgovini z oblačili.
Martina je bila na odru zelo živahna, zaradi mojih čudnih nastavitev na aparatu je večina njenih slik le zabrisana sled gibanja, izjema je tale, ko sem jo ujel pri nakupih.Oponašali so none in nonote pri nakupih.Pokazali, kaj počnejo na plesnih vajah.Bili smo priče raznim akrobatskim točkam.


Nona na svoj prefinjen način prepričuje vnuka, naj pomaga očetu, ta ji na koncu le obljubi.


Večer sta popestrila tudi tolkalca na pločevinasta soda.V očetovi delavnici, pa se je veliko dogajalo, okrog pokvarjenega "Fička"

Menjavale so se tudi gume....

Videli smo tudi show s svetlečimi krožniki, animatorke Katarine Bizjak.V dvorano se je prikradla noč in.........


v spalnicah mladostnikov se dogajajo,


plesne točke,


kabaret,


modne revije,akrobacije,


DJ nam je pričaral večer v diskoteki


Plesno animacijska skupina Salsa Boom nas je navdušila z eleganco latino plesov.
Rajanje ob domačih vižah.


"Špaga" po domače, mal sem zamudil, se je že dvigovala iz popolnega položaja.Dimne zavese so večkrat popestrile dogajanje na odru.
Čvrst objem, po uspešnem zaključku.........šopki, zahvale.


In počasi, se je začela zavesa pripirati.


Ni komentarjev: